- 100ml melk (pps)
- 1 vanillestokje
- 30gr suiker (pps)
- 1 blaadje gelatine (pps)
- 50ml room (pps)
- 1 eierdooier (pps)
- 50gr frambozen (pps)
- 30gr suiker (pps)
(bavarois)
- Zet de gelatine in water om te weken
- Snij de vanillestok door over de lengte en voeg deze toe aan de melk
- Breng de melk aan de kook en laat de vanillestok een vijftal minuutjes trekken
- Meng ondertussen 1 eierdooier met 30gr suiker pps en klop het geheel enkele minuten tot het "wit" wordt.
- Neem de melk van het vuur en laat de vanillestok nog en vijftal minuutjes trekken.
- Verwijder de vanillestok uit de melk en giet de kokende melk bij het mengsel van eierdooier en suiker.
- Het geheel goed mengen met een klopper. Eventueel terug verwarmen voor extra binding maar zeker niet meer laten koken en laat het vervolgens al roerend koelen tot 60 graden.
- Knijp de gelatine zachtjes uit en voeg bij het mengsel. Goed onderroeren met de klopper.
- Het mengsel koud roeren. Eventueel op ijsschilfers of met de kom in koud water.
- Sla de room 3/4de stijf (nog lopend maar al structuur vertonend) en meng de room onder het koude mengsel met een houten lepel.
- Giet het mengsel in plastieken potjes en laat ze opstijven.
- Breng de 50gr frambozen en de 30gr suiker pps aan de kook en laat het geheel inkoken tot de gewenste dikte.
- Neem een diep bord en giet een bodem coulis erin.
- Stort 1 potje bavarois uit op de coulis (steek een mespuntje door de bodem en laat er lucht in terwijl je het potje ondersteboven boven de coulis houdt)
- Snij wat vers fruit erbij.
- Werk naar smaak af met slagroom, bloemsuiker, chocolade schilfers en kaneel.
No comments:
Post a Comment