Friday, May 18, 2007

Chocolade soufle

Benodigdheden:
  • 100g + 1 eetlepel bloemsuiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels chocoladelikeur
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel kaneel
  • 100g bittere chocolade (75% min)
  • 100g boter
  • 3 eieren
  • 200ml room
Werkwijze:
  • Oven voorverwarmen op 175 graden
  • De choclade, de bleomsuiker en de boter al roerend au bain-marie smelten
  • Eidooiers, kaneel en likeur mengen
  • Voeg de chocolade hier aan toe
  • Eiwit, 1 lepel bloemsuiker en 1 lepel maizena opkloppen
  • Chocolademengsel bijvoegen en luchtig kloppen
  • In de soufle vormpjes gieten
  • 20 minuten in de oven.
  • De room met de honing opkloppen tot slagroom
  • Serveren met ananas kersjes of frambozen

No comments: