skip to main |
skip to sidebar
Chocolade soufle
Benodigdheden:- 100g + 1 eetlepel bloemsuiker
- 1 eetlepel maizena
- 2 eetlepels chocoladelikeur
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel kaneel
- 100g bittere chocolade (75% min)
- 100g boter
- 3 eieren
- 200ml room
Werkwijze:
- Oven voorverwarmen op 175 graden
- De choclade, de bleomsuiker en de boter al roerend au bain-marie smelten
- Eidooiers, kaneel en likeur mengen
- Voeg de chocolade hier aan toe
- Eiwit, 1 lepel bloemsuiker en 1 lepel maizena opkloppen
- Chocolademengsel bijvoegen en luchtig kloppen
- In de soufle vormpjes gieten
- 20 minuten in de oven.
- De room met de honing opkloppen tot slagroom
- Serveren met ananas kersjes of frambozen
No comments:
Post a Comment