Saturday, May 19, 2007

Toast tartare met zalm

Benodigdheden:
  • 600g zalm (Kan ook perfect met gemalen biefstuk)
  • 200g mayonaise
  • 30g ketchup
  • 30g Worchester saus
  • peper (liefst van zwarte en rode bolletjes gemalen)
  • zout
  • kappertjes
  • augurkjes
  • 3 sjalotten
  • enkele sjalottepijpjes
  • 1 eierdooier
  • toastbrood
  • salade (2 a 3 soorten eventueel met jonge spinazie)
  • Witte balsamico azijn
  • groene pesto
  • Olijfolie
Werkwijze:
  • Versnij de augukjes en sjalotten (fijn)
  • Meng de mayonaise met de ketchup en de worchester saus
  • Indien nodig kan je naar smaak meer/minder ketchup en Worchester saus gebruiken
  • Meng hieronder de augurkjes en de sjalotten snippers
  • Kruid af met peper en zout en meng er nog een eierdooier door
  • Als je peterselie in huis hebt kan je er een beetje fijngsnipperd doormengen
  • Verwijder de korsten van de sneetjes toast brood en maak er 2 driehoekjes van
  • Kleur de broodjes aan beide kanten onder een salamander grill of met een toaster
  • Meng 2 delen olie met 1 deel balsamico azijn en voeg er gesnipperde sjalotten aan toe
  • Ten vroegste een uurtje voor het serveren kan je dan de salade chiffoneren (verscheuren) in kleinere stukjes. Scheuren ipv snijden om tegen te gaan dat de salade snel verslapt.
  • Overgiet de salade met de dressing en meng het geheel
  • Plaats een bedje van de salade in het midden van het bord (gebruik indien mogelijk een serveer ring)
  • Plaats daarop de 2 toast driehoekjes.
  • Gebruik 2 lepels om een mooi gevormde portie van de zalmtartaar op de toast aan te brengen. Gebruik daarom niet teveel saus in de zalm tartaar zodat de massa niet te lopend is
  • Werk af met enkele sjalottepijpjes, peterselie snippers en groene pesto

No comments: